ورود عضویت
دهه

کشور گینه را بهتر بشناسید

گینه که به نام رسمی جمهوری گینه شناخته می‌شود، یک کشور واقع در غرب قاره آفریقاست. پایتخت این کشور کاناکری است که در ساحل اطلسی واقع شده و به عنوان بزرگ‌ترین شهر و مرکز فرهنگی و اقتصادی کشور شناخته می‌شود. مردم گینه بیشتر به زبانهای فرانسه و انگلیسی صحبت می‌کنند و جمهوری اسلامی گینه نام دارد. اقتصاد آن از کشاورزی، معدن‌کاری و صنعت متنوع می‌باشد، با وجود اینکه بخش‌هایی از جامعه همچنان با چالش‌های فقر و ناتوانی در دسترسی به خدمات اساسی مواجه هستند. گینه دارای منابع طبیعی غنی از جمله معادن بزرگی از جمله آهن و بوکسیت است. این کشور با فرهنگ متنوع و میراث‌های تاریخی جذاب خود، جاذبه‌های گردشگری زیادی دارد که هر ساله مسافرانی از سرتاسر جهان را به خود جلب می‌کند. این منطقه در زمینه کشت برنج و بادام به رتبه خوبی رسیده است و سرزمین های به نسبت خشک تر آن برای گله داری و پرورش چهارپایان مورد استفاده قرار می‌گیرد. سرزمین هموار در این منطقه موقعیت بهتری دارد مشخص است که سرزمین‌های کم ارتفاع می‌تواند در قسمت مشخصی ارزیابی شده باشد به طور کلی در این کشور نفت و آهن در لیست محصولاتی قرار دارد که توانسته موقعیت اقتصادی بهتری را شکل دهد.

تصاویر کشور گینه

نرخ ارز ( دیروز ) - 19:59
قیمت دلار در تهران 762,400 ریال (-0.02%)
قیمت یورو در تهران 796,800 ریال (0.00%)
قیمت پوند در تهران 959,800 ریال (0.00%)
قیمت درهم در تهران 209,070 ریال (0.04%)
قیمت لیر در تهران 21,700 ریال (0.00%)

آب و هوا در گینه

گینه یک کشور با آب و هوای استوایی است. در نواحی ساحلی که در نزدیکی اقیانوس اطلس واقع شده‌اند، دماها معمولاً ملایم تر و رطوبت بالاتر است. در فصل باران‌ها که در ماه‌های مه تا اکتبر ادامه دارد، بارش‌ها به میزان زیادی افزایش می‌یابد. در حالی که در نواحی داخلی کشور، دماها بیشتر افزایش می‌یابد و بارندگی‌ها کمتر هستند.


موقعیت جغرافیایی در گینه

گینه در غرب قاره آفریقا واقع شده است و به نظریه دومینوی زمین‌شناسی تحت تاثیر قرار دارد. این کشور با وجود اینکه از شمال به ساحل اطلسی منتهی می‌شود، اما در داخل قاره و در مرکز آفریقا واقع شده است. گینه همچنین همسایه با کشورهای مختلفی از جمله سیرالئون، لیبریا، کوت دیوار و کامرون است. این واقعیت باعث می‌شود که گینه در زمینه همکاری‌های منطقه‌ای و همچنین تبادلات اقتصادی با کشورهای همسایه دارای اهمیت باشد. کشور گینه با مساحتی معادل ۲۴۵٫۸۵۷ کیلومتر مربع در غرب آفریقا واقع شده و از شمال با کشورهای گینه بیسائو، سنگال و مالی و از شرق با مالی و ساحل عاج، از جنوب با سیرالئون و لیبریا هم‌مرز می‌باشد. مرز غربی این کشور به طول تقریبی ۳۰۰ کیلومتر را اقیانوس اطلس تشکیل می‌دهد. سه رودخانه اصلی غرب آفریقا، یعنی رودهای گامبیا، نیجر و سنگال، از گینه سرچشمه می‌گیرند. اراضی گینه عموماً جلگه‌ای ساحلی مسطح، و در داخله کشور تپه‌ای تا کوهستانی است. پست‌ترین نقطه این کشور اقیانوس اطلس (۰ متر) و بلندترین آن کوه ریچارد-مولارد (کوه نیمبا) (۱٫۷۵۲ متر) است. منطقه ساحلی گینه و بیشتر سرزمین داخلی دارای آب و هوای گرمسیری است، با فصل بارندگی باران‌های موسمی از آوریل تا نوامبر، دمای نسبتاً بالا و یکنواخت، بادهای جنوب غربی و رطوبت زیاد.

پرچم گینه

سیاست در گینه

گینه یک جمهوری اسلامی است که دارای نظام حکومتی دموکراتیک است. رئیس‌جمهور به عنوان رئیس دولت و رهبری اجرایی کشور مسئولیت دارد. پارلمان دو مجلس دارد، مجلس ملی و مجلس ممثلان مردم که نمایندگان مردم را در دستگاه قانون‌گذاری نمایندگی می‌کنند. علاوه بر این، در گینه حزب حاکم به عنوان جریان سیاسی اصلی فعالیت می‌کند. بر اساس قوانین این کشور، در صورت درگذشت رئیس‌جمهور، می‌بایست رئیس مجمع ملی (رئیس مجلس نمایندگان) امور کشور را به‌طور موقت به دست گیرد تا ظرف ۶۰ روز، انتخابات ریاست جمهوری برگزار شود؛ اما یک گروه نظامی به رهبری یک سروان ارتشی به نام موسی دادیس کامارا، با اعلام کودتا، دولت و قانون اساسی را منحل نمود و حکومت را در این کشور به دست گرفت. نظامیان کودتاچی، در نخستین اظهار نظرها اعلام نمودند که انتخابات آزاد را در سال ۲۰۱۰ برگزار خواهند کرد، سرانجام در روز ۲۷ ژوئن ۲۰۱۰ اولین انتخابات آزاد و دمکراتیک گینه از زمان استقلال این کشور در سال ۱۹۵۸ برگزار شد و با توجه به تعدد نامزدها، این انتخابات به دور دوم کشیده شد؛ و در دور دوم این انتخابات که در هفتم نوامبر این سال برگزار شد، پروفسور آلفا کنده به عنوان نخستین رئیس‌جمهور گینه در انتخابات به پیروزی رسید. سیاست گینه به‌طور معمول حدود ۲۰ گروه قومی را رو به روی هم قرار می‌دهد؛ گروه‌هایی که از جهاتی با یکدیگر در سازگاری زندگی می‌کنند. «فولانی» بزرگ‌ترین گروه قومی است که حدود ۴۰ درصد جمعیت گینه را تشکیل می‌دهد و پس از آن «مالینکه» و «سوسو» قراردارند.رئیس‌جمهوری که از قوم مالینکه است «تجمع مردم گینه» را رهبری می‌کند و مدعی پشتیبانی از سوسیالیسم است. این در حالی است که رقیب اصلی او، دیالو، یک «فولانی» است و ریاست اتحادیه مرکزی لیبرال نیروهای دموکراتیک گینه را برعهده دارد.

تاریخ در گینه

گینه با گذشته‌ای تاریخی غنی در حوزه‌های فرهنگ و تمدن آفریقایی شناخته می‌شود. این منطقه از قدیمی‌ترین مناطق مسکونی انسان در قاره آفریقا بوده و به عنوان مکانی که تمدن‌های اولیه انسانی در این ناحیه شکل گرفته‌اند، شناخته می‌شود. در دوره‌های تاریخی مختلف، گینه به عنوان محل تشکیل امپراتوری‌ها و اماکن مذهبی معروف بوده است. به طور خاص، امپراتوری‌های ممتازی همچون امپراتوری مالی و امپراتوری واغادوگو در این منطقه شکل گرفتند. آفریقایی تعلق داشت. سده‌ها پیش، کشور گینه و مناطق مالی و سنگال امپراتوری بزرگی را تشکیل می‌دادند که از میان رفت. در سده ۱۵م. پرتغالی‌ها وارد این سرزمین شدند و بر آن حکومت راندند. در سده ۱۷ دولت اسلامی فولانی در منطقه فوتاجالون تشکیل شد. گینه در ۱۸۴۹ مستعمره فرانسه شد و گینه فرانسه نام گرفت و بخشی از آفریقای غرب فرانسه شد.گینه در ۲ اکتبر ۱۹۵۸ مستقل شد و نخستین مستعمره فرانسه بود که به‌طور مسالمت‌آمیز مستقل شد. گینه از زمان استقلال تا انتخابات ۲۰۱۰ توسط حکمرانان خودکامه‌ای اداره شد که باعث شده‌اند که این کشور یکی از فقیرترین کشورهای جهان شود. گینه استقلال خود را در ۱۹۵۸ به رهبری احمد سکوتوره به دست آورد. احمد سکوتوره در روز ۱۵ ژانویه سال ۱۹۵۹ میلادی به مقام ریاست جمهوری گینه انتخاب گردید. او با کشورهای سوسیالیستی روابط نزدیکی برقرار کرد و یک حکومت مارکسیستی با حزب واحد تشکیل داد. روابط میان پاریس و کوناکری بین سال‌های ۱۹۶۵ تا ۱۹۷۵ میلادی به‌طور کامل قطع شدند. در اواخر سال‌های دهه ۱۹۷۰ میلادی احمد سکوتوره در سیاست مارکسیستی خود تعدیل کرد و به کشورهای اسلامی نزدیک شد. احمد سکوتوره پس از این که در سال ۱۹۵۹ میلادی به قدرت رسید در ۵ نوبت متوالی به مقام ریاست جمهوری انتخاب گردید و به مدت بیست و پنج سال از ۱۹۵۸ تا ۱۹۸۴ بر این کشور حکومت نمود.


دین و مذهب در گینه

89.1% اسلام 6.8 درصد مسیحیت 1.6٪ ادیان عامیانه 2.5٪ دیگر

تقسیمات کشوری در گینه

گینه به چند منطقه بزرگ تقسیم می‌شود که هرکدام دارای ویژگی‌ها و جاذبه‌های خاص خود هستند. استان‌های کاناکری، لابه و کورانا مهم‌ترین مناطق هستند که در آنها شهرهای اصلی و مراکز فرهنگی و اقتصادی واقع شده‌اند.

اقتصاد در گینه

اقتصاد گینه از مزیت‌های متنوعی همچون کشاورزی، معدن‌کاری و منابع طبیعی غنی بهره می‌برد. صنعت استخراج معادن از جمله آهن و بوکسیت در اقتصاد این کشور نقش مهمی داشته و درآمد بسیاری از صادرات را تشکیل می‌دهد. همچنین، بخش‌های مختلفی از جوامع گینه با چالش‌های فقر و ناتوانی در دسترسی به خدمات اساسی مواجه هستند و توسعه اقتصادی و اجتماعی در این نواحی از اهمیت بالایی برخوردار است.

ارتش و نظام در گینه

نیروهای مسلح گینه به عنوان نیروی دفاعی و امنیتی کشور مسئول حفظ نظم و امنیت درونی و حفاظت از مرزهای کشور هستند. این نیروها تحت نظر و کنترل دولت جمهوری اسلامی گینه قرار دارند. نظام سیاسی و اجتماعی گینه بر پایه اصول اسلامی قرار دارد و نظامی دارد که دین به عنوان یکی از ارکان اساسی آن محسوب می‌شود.

قوم و نژاد در گینه

33.4% زشت 29.4٪ ماندینکا 21.2 درصد شیر 7.8٪ Kpelle 6.2٪ کیسی 2.0٪ دیگران

گردشگری و سفر در گینه

گینه با پتانسیل‌های گردشگری منحصر به فرد خود، مقصدی جذاب برای مسافران است. مناظر طبیعی فراوان، جنگل‌های استوایی، آبشارها و پارک‌های ملی از جمله جاذبه‌های گردشگری هستند. همچنین، تماشای فرهنگ و سنت‌های محلی در بازارها و مراسمات محلی برای گردشگران تجربه‌ی منحصر به فردی ایجاد می‌کند.

تحصیل در گینه

سیستم آموزشی گینه در حال توسعه و بهبود است. تحصیلات در این کشور از مقاطع مختلف از دبستان تا دانشگاه ادامه دارد. دولت اهمیت زیادی به توسعه زیرساخت‌ها و ارتقاء سطح تحصیلات در کشور می‌دهد تا جوانان بتوانند بهره‌ور و مهارت‌دار به جامعه خدمت کنند. تحصیلات در گینه بین ۷ تا ۱۳ سال اجباری و رایگان است. متأسفانه مانند بسیاری از کشورهای جهان سوم، این خواب به ندرت کاملاً تحقق می‌یابد ۶ سال اول این برنامه در دبستان برگزار می‌شود، اگرچه در عمل بسیاری از کودکان روستایی حتی هرگز از این دور نمی‌شوند. تعداد بسیار کمتری از دانش آموزان به تحصیلات متوسطه می‌روند ۴ سال اول این دوره در دبیرستان پایین برگزار می‌شود و از لحاظ علمی آن‌ها در معاینه گواهی چرخه Brevet tEtudes du Premier Cycle به پایان می‌رسند. ۳ سال آخر سیستم آموزش ۱۱ساله زیرآمدی گینه در مدارس عالی متوسطه دانشگاهی سپری می‌شود، ۳ سال دیگر هم بسیاری از کسانی که این کار را تا کنون در امتحانات نهایی Baccalauréat Deuxième Partie دریافت می‌کنند، اعلام می‌کنند که پایان تحصیلات متوسطه در یک کشور فقیرنشین است. دانشگاه‌های برتر در گینه، دانشگاه جمیل عبدالناصر در کاناکری، تاسیس در سال ۱۹۶۲ و دانشگاه ژولیوس نایره Kankan، تاسیس در سال ۱۹۶۳ است. هر یک از مجوزها، دیپلمات d’Etudes Supérieures (DES)، و مدرک دکترای اکثر رشته‌ها را ارائه می‌دهد از جمله پزشکی و حرفه‌های بهداشتی.

فرهنگ در گینه

فرهنگ گینه به لحاظ تاریخی و فرهنگی، با تنوع بسیاری همراه است. موسیقی، رقص، هنرهای دستی و مراسمات مذهبی از جمله عناصر فرهنگی این کشور هستند. همچنین، تاثیرات اسلام و فرهنگهای بومی آفریقایی در این منطقه قابل مشاهده است و به تنوع فرهنگی گینه افزوده است.

گردشگری و توریست در گینه

گینه به لطف طبیعت خاص و مناظر زیبا، تاریخ باستانی و فرهنگ متنوع خود، جاذبه‌های گردشگری بسیاری دارد. مناطقی همچون جنگل‌های بارانی و پارک‌های ملی که حاوی تنوع زیستی فراوان هستند، گردشگران را جلب می‌کنند. علاوه بر این، موازین فرهنگی و مراسم‌های محلی نیز برخی از نقاط مهم گردشگری در این کشور هستند. کلیسای سنت الیزابت کلیسای سنت الیزابت، کلیسای کاتولیک رومی است که در شهر مالابو، پایتخت گینه استوایی، خانه‌ای از اسقف اعظم قرار دارد و بزرگ‌ترین کلیسای مسیحی در این کشور به شمار می‌رود. موزه بوباک موزه Bubaque مجموعه ای از ماسک‌ها، مجسمه‌ها و سایر اشیاء آیینی که توسط یک مبلغ ایتالیایی جمع آوری شده است را در خود جای داده است که قابل نمایش به گردشگران در سفر به گینه بیسائو است و از جاهای دیدنی گینه می باشد. پارک ملی João Vieira and Poilão Marine پارک ملی João Vieira and Poilão Marine با جاذبه های شگفت‌انگیز و حیات وحش منحصر به فرد باری افرادی که به دنبال ماجراجویی و کشف طبیعت هستند انتخاب مناسبی خواهد بود. کاخ ریاست جمهوری Presidential Palace کاخ ریاست جمهوری اخیرا پس از جنگ داخلی بازسازی شد و به همین ترتیب هیچ اهمیت تاریخی ندارد. با این حال ساختمان قابل توجهی در شهر بیسائو است و می تواند به عنوان شهرت ملی به همراه شهر قدیمی، کلیسا و خیلی از مکان های دیدنی شناخته شود. این مکان برای گشت و گذار خانوادگی مناسب بوده و گردشگران بسیاری را به خود جذب می کند. بنای تاریخی پیژیگیت در بیسائو: این بنای تاریخی برای یادبود شهدای قتل عام Pidjiguit که در سال ۱۹۵۹ هنگام اعتصاب کارگران اسکله توسط نیروی پلیس استعمار کشته شدند، ساخته شده است.

آژانس هواپیمایی

شرایط ویزای کشور گینه

اطلاعات ویزا برای کشورگینه در حال تکمیل شدن میباشد.

جاذبه‌های کشور گینه

بیشتر
اطلاعات جانبی کشور گینه

جمعیت گینه


14,190,612

کد کشور گینه


224

زبان اصلی گینه


فرانسوی

منطقه زمانی گینه


0

حکومت گینه


جمهوری اسلامی

واحدپولی گینه


فرانک گینه

سمت رانندگی گینه


راست

ولتاژبرق گینه


220

مساحت گینه


245,857

پسوند اینترنتی گینه


gn

تعداد استانهای گینه


2

تعداد شهرهای گینه


2

تعداد هتل های گینه


15

تعداد فرودگاه ها گینه


1

تعداد جاذبه های گینه


0

تعداد دانشگاه‌ها گینه


نامشخص

پایتخت گینه


کوناکری

ویزا
صرافی

استانها و شهرهای کشور گینه